Image Image Image Image Image Image Image Image Image

08 nov

By

Een nacht zonder dak

8 november 2017 | By |

Zo’n 40 jongeren uit Kollumerzwaag brachten op een zaterdag de nacht door in eigen gemaakte krotjes. Hiermee zamelden zij ruim € 2000 euro in voor Beautiful Gate Nederland. Het bedrag werd zondag in een speciale dienst met o.a. Voice-zangeres Gerrie Dantuma bekend gemaakt.  Dantuma is ambassadeur van de stichting. Het opgehaalde bedrag is verhoogd met de opbrengst van de collecte die tijdens de dienst is gehouden. De collecte bracht € 643,96 op.

Stichting Beautiful Gate Nederland ondersteunt een aantal organisaties en projecten, die in Afrika zich inzetten voor kansarme kinderen en gezinnen. De nadruk van deze organisaties ligt op het gebied van het verbeteren van levensomstandigheden voor kansarme kinderen, het versterken van de draagkracht van gezinnen en het geven van informatie aan jong en oud. Tijdens de actie Nacht zonder Dak kon de jeugd uit Kollumerzwaag ervaren hoe het is om op straat te leven, zoals de kinderen aan de andere kant van de wereld dagelijks doen.

Het bleef zaterdagnacht gelukkig droog weer. Door het kampvuur en de activiteiten kregen de kinderen het niet snel koud. De organisatie spreekt van een geslaagd evenement. De stichting is de jongeren erg dankbaar.